A napelem pályázat akár a szoláriumok működéséhez is hozzájárulhat

A szauna mellett az egyik legnépszerűbb eszköz a szolárium. Hiába teljesen más a kettő hatsa, mégis a legtöbben egy kalap alá veszik őket. A szauna a gőz erejével tisztítja a testünket, segít a méregtelenítésben, míg a szolárium teljesen mesterséges anyagokkal segít nekünk abban, hogy lebarnuljunk.

Sok rémhír keringett a szoláriumok rákkeltő hatásáról, arról, hogy mennyire károsak ezek az eszközök, pedig valójában egyáltalán nem azok. Semmi bizonyíték nincsen arra, hogy valóban rákkeltő hatása lenne.

Nemrég hallottam róla, hogy van egy napelem pályázat, ami a kisebb cégeknek segít abban, hogy napelemeik lehessenek. A napelem tele van előnyökkel, de a telepítés ára nem a legkedvezőbb. A kis cégeknek sajnos önerőből szinte lehetetlen a működésükhöz elegendő napelemet telepíttetniük.

Ez a napelem pályázat ehhez nyújt segítséget és segít benne, hogy ezek a kis cégek is megújuló energiaforrásokra támaszkodva tudjanak működni.

Ha minden cég átállna erre az áramtermelési módra a napelem pályázat segítségével, akkor sokkal kevesebb áramot kellene termelnünk az országban.

Kíváncsi vagyok, hogy vajon napelemekkel működnek-e a szoláriumok.

Azt tudom, hogy a napelemek az áramot úgy adják le, hogy egy inverterrel együtt bekötik a villanyórába. A cég vagy háztartás által felhasznált áramot így a ház kapja meg, a felesleg pedig a vezetékeken keresztül elmegy az elektromos művekhez. Persze be lehet építeni egy akkumulátort is a körbe, akkor a háztartás vagy cég későbbre is el tudja raktározni a megtermelt áramot.

HA valóban ez a helyes működés, akkor viszont a szoláriumok is simán tudnak napelemmel működni, hiszen azokat csak be kell dugni a hálózatba ahhoz, hogy valóban működni kezdjen.

A napelemprojekt.hu oldalon olvastam a pályázat nagyon egyszerűen teljesíthető feltételeiről. Remélem, hogy sokan megpályázzák a kedvező támogatást és nemsokára már napelemes gépekben barnulhatok a nyárra.

Nem tudom, mennyire kivitelezhető az álom, de nekem nagyon tetszene, hogy napenergiát felhasználó gépben barnuljak. Igaz, a napelemek nem a napnak a hőt adó erejét hasznosítják, de mégis jobb szívvel feküdnék be a szoláriumba tudva, hogy az áramellátás megújuló energiaforrásokkal van biztosítva. Talán a szalonoknak sem kellene annyira magas árakat kérniük a szolgáltatásaikért, hiszen nem kellene többet villanyszámlát fizetniük.

Remélem, hogy a közeljövőben nem csak vállalatoknak, hanem magánszemélyeknek is kiírnak ilyen pályázatot. Az biztos, hogy akkor jelentkeznék rá! De sajnos nem teljesítem a nem túl nehéz követelményeket ahhoz, hogy belevágjak ebbe a projektbe. Na, majd legközelebb eljön az én időm is!