Egy jó szauna kis helyen is elfér

Apa már évek óta nyaggatja anyát egy házi szaunáért. Anyát persze keményebb fából faragták ennél, hosszú ideig a legjobb érvei is lepregtek róla, mondván, ez szerinte túl nagy luxus egy házba, ha szaunázni akar, vegyen bérletet egy jó uszodába. Mi persze tudtuk, hogy valójában csak utálja felforgatni a lakást, a legegyszerűbb tisztasági festések is sokkal jobban megviselték az indokoltnál. Tényleg nem bírja, ha szét kell dobálni a házat.

Idén azonban úgy esett, hogy a testvéreimmel elhatároztuk, hogy befizetjük őket egy hosszú óceánjárásra, tök régóta készültek már valami ilyesmire, aztán mindig közbejött az élet. Ha meg már egyébként se lettek volna otthon másfél hónapig, rábeszéltük anyát, hogy bízza csak ránk a szaunát is, hadd csináltassuk meg, mire hazaérnek. Kellett egy keveset győzködni, mire beadta a derekát, de azért nem volt annyira vészes.

A legnagyobb probléma az volt, hogy a szaunának helyet kellett csinálni valahol. A tervezés közben rájöttem, hogy mennyire igaza van azért anyának ezzel az átalakítósdival kapcsolatban. Sajnos én sem vagyok nála sokkal kreatívabb ember, leginkább akkor nem, ha lakásátalakításról van szó. Így magamtól csak addig jutottam, hogy a fürdőszobát teljesen át kell alakítani, ki kell ütni a házban egy falat, hogy helyet tudjunk csinálni a szaunának. Az, hogy ez hogyan kivitelezhető… Azt már igazából az internetre bíztam. Magam is meglepődtem, hogy mennyire egyszerűen találtam fürdőszoba ötleteket kád és zuhanykabin egyben megoldással. Szerencsére a Fürdőszoba Ötletek weboldal nagyon sokat segített a tervezésben. Éppen csak össze kellett írni, hogy milyen igényeink vannak, aztán beküldeni nekik, és máris profikra bízhattuk a fürdőszobánk sorsát.

Így végül mindenki elégedett lehetett. Kaptak egy fürdőszobát káddal és zuhanykabinnal egyben (amit szintén mindig szerettek volna, apa ugyanis zuhanyozni szeret, anya kádban fürdeni), szaunájuk is lett, és még nyaralni is elmehettek.