Ha én nem megyek wellnessre – a wellness jön hozzám: végre valahára lett szaunánk!

A wellness hétvégék a mindeneim. A szálloda kényelme, különböző masszázsok, jakuzzi, a forró víz, és természetesen az elengedhetetlen szauna. Igen, a függője vagyok, ezt bátran ki merem jelenteni; számomra ez jelenti a teljes kikapcsolódást.  Főleg télen, amikor kint hideg van, én meg csak úszkálok a forró vízben… Tuti csörgedezik az ereimben valami finn vér, hogy ennyire megveszek a szaunázásért is, de ha egyszer jót tesz a bőrnek, a vérkeringésnek, kiizzadom a méreganyagokat, és az immunrendszerem is javul tőle, bátran vállalom, hogy északról származom. Szóval egyszerűen imádom, és kész.

Mivel a férjemmel már az összes létező helyet kipróbáltuk Magyarországon, elgondolkoztunk azon, hogy külföldre is ellátogatunk. Azt mondják, az EU-ban bár itt vannak a legcsodálatosabb termálfürdők, azért akadnak máshol is fenséges helyek, amik szinte csak arra várnak, hogy kipróbáljuk őket. De igen, ez amúgy rettenetesen sok pénzt emésztene fel az útiköltséggel együtt, meg amúgy is. Ugyanoda viszont nem akarunk visszajárni minden évben, unalmas, nekem meg kell a változatosság.
Nem mondanám feltétlenül stresszesnek a munkánkat, de azért képzelhetitek, hogy ránk fér a napi kikapcsolódás – mint ahogy minden embernek. Olyan jó lenne csak úgy bármikor, akár éjjel kettőkor, vagy egy rettenetes nap után csak beülni a vízbe, és áztatni magam, vagy a szaunában, a finom gőzben elengedni az összes feszültséget. Volt már szó arról, hogy esetleg csináltatunk medencét, és szaunát, főleg akkor, amikor az orvosom úszást javasolt az ízületi problémáimra. Meg akkor is, amikor fogyni szerettem volna, és kivert a víz az uszodáktól, amik mindig tele vannak. És természetesen, ha az volt a kérdés, hogy hova megyünk idén nyaralni, telelni.  Mikor rászántuk volna magunkat, mindig megtorpantunk, mert nem olcsó dolog, de ha azt nézzük, mennyit költünk utazásra, igazából még jobban meg is érné.  A férjem a szakmája mellett foglalkozott pályázatokkal, és akkoriban hallott is róla, hogy a napelemekre például adnak támogatást az EU-ban. A cég, akikre rábíztuk a napelemek elkészítését a házra, rettentően megbízható volt. Hogyha nem kaptunk volna rá támogatást, akkor szerintem nem vágtunk volna bele, pedig a legjobb döntés volt megcsináltatni. Mivel a villanyszámlánk olyan mértékben lecsökkent, hogy szinte semmit nem kellett már fizetnünk, bátran utazgathattunk volna, de a fennmaradt pénzt inkább másra költöttük.
Én gimnáziumi tanár vagyok. Fizikát, és matekot is tanítok. Az egyik gyermekem a minap jött hozzám, hogy segítsek egy házi dolgozatban, amit a napelemekről kellett megírnia. Szépen összeszedtünk minden információt, aztán megbeszéltük, hogy mikor fogunk elutazni, mert ő is nagyon várja már, hogy lubickolhasson a vízben.
Aznap beszéltük meg a férjemmel, hogy hogyha a gyerekeink is ennyire akarják, nem csak mi, akkor bizony belevágunk, és megcsináltatjuk a szaunát, a medencét. Jó sokáig tartott az átalakítás, de teljesen megérte, mert az otthonunk egyszerre szálloda is, ráadásul a napelemek, amiket eu pályázattal sikerült megcsináltatni, ezeknek a költségeit is lecsökkentette.
A gyerekek, a férjem, és a barátnőim is imádják, a család többi tagjáról nem is beszélve. Mostantól biztos vagyok benne, hogy mindenki hozzánk fog járni. El sem tudom mondani mennyire kényelmes, hogy csak besétálok a fürdőszobába, és már mehet is a relaxáció, a kertben meg a fedett medencében bármikor úszhatok pár hosszt, és amúgy a napelemek miatt a kiadásokkal sem kell annyit bajlódni.
Már csak egy masszőrt kell találni…