Horror nyaralás, de legalább lett gázpalack

Elmentünk mi is nyaralni idén. Bár a nyaralás kicsit erős kifejezés lehet, annak szántuk, de nem volt éppenséggel felhőtlen. Mivel tavaly kezdünk építkezni, a költségvetés elég szűkös volt, így nem mentünk messzire, csak Budapest vonzáskörzetébe. Kibéreltünk egy házat az interneten.

 

Képről csodás volt, leírás alapján szauna, medence, csodás berendezés, festői táj. Ennek ellenére, mikor megérkeztünk, kiderült, hogy gyakorlatilag egy lepukkant faházról beszélünk, egy felfújható gyerekmedencével, a szauna pedig… inkább ne is emlegessük.

 

Mikor megérkeztünk először sokkot kaptunk, és elkezdtünk mérlegelni, de mivel már kivettük a szabadságunkat, és máshol biztosan nem találtunk volna azonnal szállást, úgy döntöttünk, ott maradunk, és amennyire lehet, megpróbáljuk kiélvezni a hetet, amennyire lehetőségünk adódik.

 

Pedig a problémák csak itt kezdődtek.

 

Mikor beléptünk a házba, nagyon alapvető bútorzat fogadott minket, ágyak voltak, egy rozzant kanapé, egy kis főzősarok, és egy nagyon pici fürdőszoba. Szekrények például nem. Na, gondoltuk, ez a legkevesebb, a bőröndben hagytuk a ruháinkat.

 

Már éppen kezdtünk megbarátkozni a hellyel, és elfogadni, hogy itt töltünk egy egész hetet, mikor megéheztünk. Vittünk magunkkal étel alapanyagot, mert alapból úgy terveztük, hogy főzni fogunk. Persze akkor még úgy gondoltuk, lesz mivel.

 

A párom megpróbálta begyújtani a gáztűzhelyt, hogy tegyen fel forrni vizet a tésztának, amikor kiderült, hogy nem fog menni, mert kifogyott a gázpalack.

 

Felhívtuk a tulajdonost, hogy tudunk-e esetleg ezzel most mit kezdeni, de nem igazán érdekelte a dolog, annyit mondott, hogy oldjuk meg valahogy, és letette.

 

Igazából ezen már nem is lepődtünk meg, inkább tényleg megpróbáltuk megoldani.

 

Elkezdtünk keresgélni a neten, (wifi természetesen nem volt), hogy honnan szerezhetnénk a leggyorsabban gázpalackot.

 

Nagy szerencsénkre hamar rátaláltunk egy cégre, akik vállalnak a környéken házhozszállítást, és akkora szerencsénk volt, hogy mivel ott jártak a környéken, ki tudtuk sírni, hogy még aznap megkapjuk a szükséges palackot.

 

Persze, nem ez a szokványos, általában másnap szállítanak, de most velünk kivételt tettek, mert elmondtuk, hogy mekkora slamasztikában vagyunk. A gázpalack ár sem volt egy horrorisztikus összeg, és a futár annyira rendes volt, hogy be is tette a helyére, és be is kötötte. Én még sosem csináltam ilyesmit, nagy bajban lettem volna, ha nekem kell a gázpalackot bekötnöm, és nem is lett volna valami biztonságos szerintem.

 

Így végül megoldódott a gázpalack kérdés, és tudtunk főzni legalább ebben a luxusnak kicsit sem nevezhető környezetben.

 

Ezen kívül volt még Tv, de adás nem volt benne, volt ágy, de nem volt ágynemű, és szúnyogháló, amin keresztül még a bögölyök is befértek.

 

Az egyetlen működőképes, és talán elfogadható állapotú felszereltség a hűtő volt.

 

Szóval így telt a hetünk, de ennek is megvolt a maga előnye.

 

Ebben a nomád környezetben volt lehetőségünk 100 %-osan figyelni egymásra, és nagyon jókat tudtunk beszélgetni. Végül is mindennek ellenére fel tudtunk töltődni, és újult erővel tértünk vissza a hajtós hétköznapokba.

 

Illetve, a pozitív oldalon még megemlíteném a gázpalackos céget, akik nélkül a nyaralós héten valószínűleg éhen haltunk volna.