A szaunázás és a babakocsi

Egy wellness szállodában voltunk a barátnőimmel kikapcsolódni. Szerencsések vagyunk, mert a férjeink is nagyon jó barátok lettek az évek alatt, és mindig tudunk csinálni programokat. De nem csak együtt, hanem külön-külön is, és most rajtunk volt a sor, a férfiak pedig addig vigyáztak a gyerekekre. Az anyukáknak is kell néha egy kis kikapcsolódás, ami nyugtatja az idegeket. Szóval, volt ez a wellness szálloda, ahol volt minden: medence, gyógymedence, jacuzzi. De a lányokat leginkább a szauna érdekelte. Én előtte csak párszor próbáltam, és nem tetszett, de úgy voltam vele, próbáljuk ki még egyszer. Ha azt mondom, hogy nagyon nem jött be, akkor nem mondtam el mindent. Szerintem borzasztó, 2 percet nem bírok ki. Úgyhogy én inkább kimentem a kinti medencéhez, ahol egy anyuka altatta a kis gyerekét.

Hát, pihenés ide, vagy oda, előjött belőlem az anyuka, és alaposan szemügyre vettem a babakocsit, mert olyan szépet én még nem láttam. Muszáj voltam megkérdezni az anyukát, hogy honnan van. Azt mondta, hogy ez egy inglesina sport babakocsi és a babaverda.hu oldaláról vásárolta. És nagyon dicsérte: a baba imádja, a kiságyában sem alszik olyan jót, mint ebben, és ráadásul iszonyatosan praktikus is.

Kicsit később rá is kerestem én is, hogy kicsit többet tudjak meg erről az inglesina sport babakocsiról, ami, mint kiderült, igazából egy szettet takar. Ugyanis ez nem egy hagyományos babakocsi, hanem több funkciója is van. Például mózeskosárként is használható, sőt, autósülés is jár hozzá. De ami a legjobban tetszett nekem, az az, hogy van egy állvány is, amire rá lehet tenni a mózeskosarat. Ez nagyon praktikus, mert ha például vendégségbe megyünk, a gyerek pedig elalszik, akkor nem kell kivennünk a kosárkából – kockáztatva ezzel egy ébredést és egy hosszas sírást -, hanem csak egyszerűen elő kell kapni az állványt és rá is lehet tenni a mózeskosarat. Ha én ezt tudtam volna, hogy ilyen van, egyből ilyet vettem volna. De ugye, soha sem késő!

Ahogy olvasgattam az oldalon, rájöttem arra is, hogy nem csak a kinézete adja a sportosságát a babakocsinak, hanem a kerekek állíthatósága. Pontosabban az, hogy minden keréknek egyénileg állítható a rugózása. Vagyis, simán meg lehet csinálni, hogy az első és a hátsó kerekek másként rugózzanak. Azt írták az oldalon, hogy ez a megoldás csak az inglesina sport babakocsikra jellemző, de az biztos is, hogy ilyennel még nem találkoztam. Mivel én minden újdonságot imádok, így nem volt kérdés, hogy megveszem ezt a babakocsit, így a nagy pihenések közepette. Gyorsan ki is választottam a színt is (egyébként nagyon szép, letisztult színekben kapható), és be is raktam a kosárba.

Azon vacilláltam csak, hogy hogyan vegyem át. Mert van lehetőség személyes átvételre az üzletben, de persze házhozszállításra is. De nagy csomagról volt szó, ezért inkább arra jutottam, hogy házhoz kérem, az a biztos, mert hát futárszolgálattal küldik, és így nem nekünk kell majd cipelni. Amikor visszaértek a szaunázásból a lányok, nekik is megmutattam, hogy mit szereztem. Szerintetek mi történt? Háromból hárman rendeltek is. Az egyik a hamarosan érkező babájának, a másik a húga kisbabájának, a harmadik pedig a sógornőjének. Azt hiszem, hogy ez sokat elmond az inglesina sport babakocsikról, hogy ennyien lecsaptunk rá, ráadásul azonnal. De nem mindenki állt meg itt, ugyanis a babaverda.hu oldalán lehet kapni többek között játékokat és etetőszéket is. A kismama barátnőm rendelt egyet az utóbbiból is, mert ő szeret mindenre időben felkészülni és különben is, amíg szükség nem lesz rá, addig jól eláll majd a gardróbban, de azt mondta, hogy bolond lenne egy ilyen jó vételt kihagyni, ha már rátaláltunk erre a weboldalra.

Ezután már csak reménykedni tudtunk benne, hogy az új inglesina sport babakocsi a férjeinket is annyira lenyűgözi majd, mint minket.