Babakocsival a szaunába, avagy egy jó baráti tipp

A minap a legjobb barátnőmmel mentünk éppen a szaunába, hogy a munkahét végén relaxáljunk kicsit, és elengedjük az otthoni gondokat.  Ez a kedvenc időszakom az egész héten, ilyenkor tudok a legjobban kikapcsolódni és feltöltődni. Amióta rendszeresen szaunába járok, sok pozitív változást vettem észre magamon, például energikusabb lettem, kiegyensúlyozottabb, könnyebben veszem a mindennapok akadályaik, és hamarabb túllépek a stresszesebb időszakokon. Ráadásul a bőröm is kitisztult, kevesebb krémet kell használnom, mert a bőrömön lévő hibák fokozatosan eltűnnek az arcomról.

Szóval egy órát üldögéltünk a barátnőmmel a kellemes melegben, és utána hazafelé vettük az irányt. Azt mondta, ugorjak fel egy kávéra hozzá, és én boldogan igent mondtam. Ahogy beléptünk az előszobába, rögtön feltűnt a babakocsijuk, ami a sarokban állt. Még nem volt olyan régi darab, talán egy éve vehették, de már eléggé megviselten nézett ki. A textil részek elkoptak és megszürkültek, a kerekek is elég rossz állapotban voltak, és általában nem úgy nézett ki, mint amit én szívesen elvittem volna sétára, és mutogattam volna a többi új anyukának. Ahogy leültünk kávézni, meg is kérdeztem a barátnőmet finoman, hogy mi lett a kocsival, mire elmesélte, hogy mostanában többet mentek túrázni, ezért sajnos a kocsi eléggé elrongyolódott. Már nem is lehet úgy irányítani, a kerekekkel is lehet valami gond. Meg hát ő is bevallotta, hogy már ős is kínosnak érzi ebben sétáltatni a lányát, mert fél, hogy a szomszédok igénytelennek nézik.  Én meg rögtön mondtam neki, hogy vegyen Kunert babakocsit. A miénk már két éve megvan, és semmi problémánk nem volt vele, sőt, teljesen jó állapotban van még mindig, a textil olyan, mint új korában, és a kerekek is ugyanolyanok, mint amikor megvettük őket, nem koptak el vagy lyukadtak ki. A barátnőmnek felcsillant a szeme, és elkezdte kérdezgetni, hogy mi hol szereztük be ezt a kocsit, mert hallás alapján nagyon megtetszett neki. Rögtön meg is mutattam neki, hogy mi honnan rendeltük. Ebben a boltban nagyon sokféle Kunert babakocsi van, többféle színben. Ráadásul a barátnőm fel is tudja hívni a boltot, hogy érdeklődjön a termékekről, mert az oldalon telefonos és e-mailes elérhetőség is fel van tüntetve. Vasárnap kivételével minden nap el tud menni, és ki is tudja választani a neki legjobban tetsző darabot, fel is ajánlottam neki, hogy elkísérem, és tanácsot adok neki a döntésben. Az is nagy előny, hogy ennél a cégnél létezik garanciális ügyintézés, vagyis nem fordulhat elő olyan, mint az első babakocsijuknál, hogy egy éven belül szétmegy a kerék, vagy elromlik rajta valami, és a barátnőmék nem tudnak vele mit csinálni, hanem újat kell venniük. Az oldalon található térkép alapján hamar oda is találtunk az áruházhoz. A barátnőm sokáig válogatott, de végül neki is egy Kunert babakocsi tetszett meg.

Ő egy zöld és szürke pöttyös modellt választott, aminek fekete és fehér a váza. Nagyon praktikus, mert a vázra könnyen fel lehet szerelni a mózeskosarat, az autós hordozót és a sport ülőrészt, attól függően, hogy éppen melyiket akarják használni. Így ez a típus tényleg minden igényüket ki fogja elégíteni. Ráadásul nagyon jó a rugózása, ami persze kényelmesebb a gyereknek is. Ezt mi is tapasztaltuk, mivel mi is gyakran megyünk sétálni az erdőbe, és az előző babkocsinál a göröngyös úton sokszor előfordult, hogy a fiunk, akit nagy nehezen sikerült elaltatni , hirtelen felébredt, és az út további részét így sírással töltötte. Ennél a modellnél szerencsére nincs ilyen probléma, a fiamat elvihetem nagybevásárolni is, és végigalussza az egészet, nem kezd sírni, én meg nyugodtan elintézhetek mindent. A barátnőmnek is kevés az ideje a gyerek mellett, így örül, ha ezentúl neki sem lesznek ezzel gondjai. Ráadásul van a kocsin egy nagy kosár is, amibe beletehetnek mindenfélét, a bevásárlás alkalmával sem kézben kell cipelnie a sok holmit, hanem a nagy részét elhelyeztetik a tárolóban.  A tartós kárpit, impregnált ECO-bőr és textil már csak hab a tortán, és bár eredetileg a barátnőmnek nem voltak ilyen speciális igényei, ebből is látta, hogy jó minőségű anyagokból készült a modell, és nem fog tönkremenni pár éven belül. Ha az ő kislánya kinövi, de ő újra terhes lesz, még akkor is jó szolgálatot tehet a kocsi, még sok évig tudják majd használni.

Végül elégedetten hagytuk el a boltot. A barátnőm nagyon örült az új kocsinak, amit végre sokáig tudnak használni, nem kell hamarosan lecserélni. Én mindig is azt vallottam, hogy a minőségre költeni kell, mert később a javításokkal és a cserével csak még több pénz megy el. Örültem neki, hogy segíthettem a barátnőmnek, és a következő szaunázásra már az új babakocsijával jöhetnek.