Mikor szaunává vált az autóm

Már vagy 10 éve rendszeresen járok szaunába, amit általában úszással szoktam egybe kötni. Emlékszem, az első alkalommal még nem tetszett annyira. Nehezen viseltem a meleget, úgy éreztem, hogy ez az egész egyáltalán nem nekem való. Egy kedves ismerősöm hatására azonban adtam méh esélyt neki, és egyre inkább kezdtem elviselni. Ez később már megszokássá vált, és azt vettem észre magamon, hogy teljesen megszerettem a szaunázást. Mostanra már teljesen elképzelhetetlen a számomra, hogy kihagyjam a szaunázást, mikor az uszodában vagyok. Köztudott, hogy ez az időtöltés milyen jó hatással van az emberi szervezetre. Tapasztalatból mondhatom, hogy én magam is sokkal jobban érzem magam a bőrömben, mióta az életem szerves részét képezi ez a szenvedély.

Azonban jobb, ha szaunázás érzése a szaunában marad. A napokban történt velem egy kellemetlen eset: tönkre ment az autómban a klíma. Mindez a lehető „legjobbkor” történt: a legmelegebb nyári napok kellős közepén. Szauna rajongó vagyok, de az autómban jobban szeretném mellőzni.

A megoldást gyorsan sikerült megtalálnom a Metaautoszerviz.hu weboldalon keresztül. Ez egy olyan profi autószerelő brigád, akik az autókhoz kapcsolódó ellenőrzéseket, javításokat és az alkatrészek pótlását szinte teljes egészében képesek elvégezni. Az én klímámmal kapcsolatos problémámat is gond nélkül képesek voltak megoldani. A kapcsolatfelvételt telefonon intéztem el, de egyébként online, a weboldalon keresztül, is van lehetőség időpontot foglalni. Szerencsére ez egy márkafüggetlen autószerviz, hogy az én autóm klímájának a javítását is gond nélkül vállalták.

Metaautoszerviz.hu

Kiderült, hogy a klímacső már erősen repedt, sőt törött is, így nem csoda, hogy nem működött az megfelelően. Az autószerviznek nem okozott gondot, hogy új klímacsövet szerezzenek be abból a típusból, ami az autómba is való. Egyébként ott tudtam meg, hogy egy klímarendszer meglehetősen bonyolult szerkezet és rengeteg minden tönkremehet benne. Bármi is legyen a klímarendszerünk problémája, bármelyik alkatrész is menjen tönkre, itt képesek mindent megjavítani vagy cserélni.

A szervizelés során jó tanáccsal is ellátott a Metaautoszerviz.hu a klímával kapcsolatban: ajánlott az évente történő fertőtlenítése és tisztítása. Ez azért is nagyon fontos, mert a klíma több mint megfelelő közeg a különböző baktériumoknak és gombáknak, amit az egészségünk miatt is érdemes elkerülni. Természetesen itt ezt is el tudják végezni a számunkra: egy speciális ózongenerátorral történik meg a klímánk fertőtlenítése. Egy ilyen folyamat egyébként körülbelül harminc percet vesz igénybe, szóval akár meg is várhatjuk azt a szervizben kialakított váróteremben, ami komfortosan kialakított és igényes.

Az elvégzett munka után biztosan állíthatom, hogy ez az autószerviz minőségben és árban is verhetetlen. El is döntöttem, hogy a jövőben is ide fogok járni, bármilyen más jellegű probléma is merüljön fel a gépkocsimmal kapcsolatban. A szolgáltatásokon végig nézve tudom, hogy nem történhet olyan az autómmal, amire itt ne találnának megoldást. Emlékszem pár éve gondok adódtak a futóművemmel, aminek a javíttatása nagyon körülményes volt. Most már tudom, hogy ez lett volna a megfelelő hely ennek a munkának az elvégzésére is. Úgy döntöttem, hogy be is jelentkezek az autóm egy teljes körű átvizsgálására náluk, biztos, ami biztos. Később kiderült, hogy ez egy jó döntés volt: a futóművel bizony problémák adódtak, de ezt megtalálták, amit ki is tudnak javítani. Ezzel a döntésemmel jelentős költségmegtakarítást értem el, mert ha ez később tudódik ki, drágább lett volna a javítás.