Egy nem mindennapi barátság kezdete a forró szaunában

Két gyerekkel nem egyszerű az élet! A kialvatlanság, a sok-sok feladat, és a véget nem érő gondoskodás bizony próbára teszi az embert. Nem beszélve az állandó hangzavarról. Hamar eljön az a pont, amikor szeretnél végre kikapcsolni és minden vágyad a CSEND. Nálam hetente legalább kétszer bekövetkezik. Ilyenkor legszívesebben világgá mennék.

Múlt héten végre öt év után sikerült egyedül eljutnom wellnessezni. Nagyon rám fért már, rögtön meg is céloztam a szaunát. Imádom, mert ahogy izzadok, kicsit olyan, mintha a gondok is leolvadnának rólam. Ami pedig a legjobb volt az egészben, hogy végre egyedül lehettem. Vagy mégsem? Naná, hogy ekkor is volt társaságom, ugyanis észrevettem valakit a sarokban: egy Buddha szobrot!

Miután túlestem az első ijedtségen, lányos zavaromban meglátogattam az alábbi blogot: https://www.nepalitermekek.com/blogs/blog/buddha-szobrok-jelentesei, hogy mégse legyen számomra olyan ismeretlen ez a figura. Tudjam, kivel állok szemben, ha már társamul szegődött a szaunázásban. Szerencsére, ezen az oldalon mindent megtudtam újdonsült barátomról. A weboldal nagyon hasznos, számos nepáli termék elérhető rajta keresztül. A vásárláson kívül rengeteg fontos és érdekes információt is megtudhatunk az árucikkekről. A blog pedig valóban szívből jön, minden sorát áthatja a szerző szeretete a nepáli termékek iránt. Általa én is lelkiekben közelebb kerültem ehhez a világhoz.

Ahogy olvasgattam, kicsit nyugodtabb lettem, kiderült ugyanis, hogy a szobor megvéd engem minden rossztól. Megvéd a testi-lelki betegségektől és a különböző veszélyektől. Különösen a három mérget (a túlzott ragaszkodást, a gyűlöletet és a tudatlanságot) irtja ki. https://www.nepalitermekek.com/blogs/blog/buddha-szobrok-jelentesei által azt is meg tudtam, hogy többféle Buddha szobor létezik. Gyorsan meg is próbáltam beazonosítani, hogy melyik típussal is állok szemben. Az én kis segítőm egy valódi Zöld Tara volt, minden buddhák anyja. (Na tessék! Még itt sem szabadulok az anyaságtól.) Tara a kegyelem és az együttérzés istennője, aki minden szenvedő segítségére siet.

Tara szempontjából fontos még megemlíteni, hogy lótusz virágon ül, fél lótuszos testtartásban. Így folyamatosan készenlétben áll, bármikor indulni tud, ha gyámolításra szorulna valaki. A lótusz virágot mindig is különlegesnek tartottam, de a https://www.nepalitermekek.com/blogs/blog/buddha-szobrok-jelentesei oldalon olvasva most végre azt is megtudtam, hogy a lótusz a világmindenség és az élet születésének jelképe. A lelket szimbolizálja és a sötét mélységben rejlő chi kibontakozására utal, ezáltal kapcsolódik a szenvedéstől való megszabadulás fogalmához. A lótuszvirág azonos a vízililiommal, vagy ahogy ismert még, a vízirózsával. Tudjátok, amelyik a tavakban szokott virágozni. Ilyen nekünk is van otthon. Itt már éreztem, hogy nem véletlenül vagyok ebben a szaunában, ennek a Buddha szobornak a társaságában. Ez az esemény ismét megerősített abban a hitemben, hogy véletlenek nincsenek.

Rögtön másként gondoltam a Buddha szoborra, Zöld Tarára (így, hogy már tudtam a nevét). Hálával fordultam felé, meg is köszöntem neki, hogy vigyázott rám, aztán búcsút mondtam. Hiszen sietnem kellett haza, vártak a gyerekek! Igyekeztem azonban jól az eszembe vésni, mit is olvastam itt: https://www.nepalitermekek.com/blogs/blog/a-buddhak-jelentesei.

Minden esetre, ha netán újra kapok egy kis kimenőt, biztosan máshová megyek szaunázni! Szeretnék végre tényleg egyedül lenni, nem pedig egy olyan szaunában, ahol valaki mindig rajtam tartja a szemét. Még ha ez az óvó szobor maga az igazi Zöld Tara személyesen.