Szauna és ablakok

Nagyon régi vágyam, hogy egyszer lehessen egy saját szaunám. Egyszerűen imádok uszodába járni emiatt, ahol ingyenesen lehet igénybe venni a szaunák szolgáltatásait. Valószínű, hogy nem jó éghajlat alá születtem, mert mindennél jobban szeretem ezt a szinte fojtogató meleget, ami a szaunákban van. A férjemtől már nem egyszer kaptam szaunabérletet ajándékba, mert tudja, hogy ennél jobb ajándékot úgysem fog tudni kitalálni nekem, és a legnagyobb örömöm is úgyis ebben lelem. Mikor belekezdtünk a házunk felújításába, kérleltem a férjem, hogy csináltassunk szaunát is, ha már az egész procedúrát elkezdtük. Szerencsére nem is kellett sokat piszkálnom, hiszen tudta, mennyire régi vágyam volt már ez a dolog. Annyi kikötése volt, hogy ha lesz szaunánk, akkor ő fogja eldönteni, pontosan milyen legyen. Hiszen engem ismerve, teljesen belelkesülök, és a drágábbnál drágább opciók közül fogok válogatni. Töredelmesen beismertem, hogy ez valóban így lenne, úgyhogy szabad kezet adtam neki az egészhez.

Viszont mondtam, hogyha már újítunk szinte mindent, akkor ideje lenne kicserélni a régi nyílászáróinkat. Amikor ezeket választottuk, még fiatalok voltunk, és a hasznosságot felülírta az esztétikum. Ezt természetesen ma már máshogy csinálnám, de akkor még elég sok dologgal nem voltunk tisztában. Hiszen a jelenlegi fa ablakok sajnos nem túl időtállóak. Folyamatosan rongálják őket a természeti viszontagságok, illetve az idő vasfoga sem kedvez ezeknek az eszközöknek. Ezzel szemben a műanyag darabokat egy speciális kémiai eljárás során készítik, így magától értetődő, hogy sokkal strapabíróbbak, mint fából készült társaik.

Mindenképp szerettünk volna tisztában lenni azzal, hogy nagyjából mennyibe is kerülne ez az egész. Ezért beírtam a keresőbe azt, hogy egyedi méretű műanyag ablak árak, és elkezdtem böngészni a találatokat. Az első lehetőség ugyan nem egy olyan vállalat volt, amitől tudtunk volna árajánlatot kérni, hanem egy olyan weboldal, ahol nagyon sok hasznos tanácsot lehetett olvasni. Szerettem volna többet megtudni arról, hogyan tudjuk lemérni az ablakainkat, hogy valós méreteket kapjunk. Hiszen a régi ablakok cseréje esetén gyakran előfordul, hogy az újabb nyílászárók már más szabványméretekkel rendelkeznek. Ezért szükséges a mérés, amihez nem is kell feltétlenül szakember segítségét kérni. Elegendő, hogy elvégezzünk egy kis bontást az ablak burkolatánál. Így meg tudjuk nézni, mekkora az a bontás nélkül nem látható rész. Ha ezzel tisztában vagyunk, innentől már könnyen tudunk számolni is. Ha vannak pontos számaink, akkor a vállalatoktól is pontosabb árajánlatot lehet kérni, hiszen adatokkal könnyebben tudnak kalkulálni.

Nagyon sok hasznos dolgot sikerült megtudnom erről az oldalról. A weboldalnak is köszönhetően gond nélkül lezajlott a nyílászárók cseréje és még a szaunám is abszolút tökéletes lett!