Nyaraláskor az autopalyamatrica.hu-val spóroltunk

Mi imádunk nyaralni a férjemmel. Van egy kedvenc nyaralóhelyünk, ahova mindig lemegyünk. Nagyon jó áron van, kedves a személyzet, szép a környék és ingyenes szaunát biztosítanak. A tó olyan tiszta, hogy fürdeni is lehet benne, így mindig le szoktunk menni a tóra is. Imádunk a természetbe lenni, kicsit elvonulni a rohanó hétköznapok elől, és kicsit kikapcsolni. A férjem és én is igényeljük ezt. Azonban a nagy pihenés és kikapcsolódás közbe néha elfelejtkezünk magunkról. Többször is megesett, hogy a szállodában hagytunk valamit, de a becsületes személyzetnek köszönhetően, akik mindig felhívtak, ha találtak valamit, minden megkerült előbb-utóbb. A hétköznapokban általában jobban odafigyelünk, ritkán felejtünk el/hagyunk el dolgokat. Viszont nyaraláskor…

Múltkor durva dolog történt, ugyanis lejárt az autópálya matricánk és elfelejtettünk újat venni. Persze amilyen szerencsénk van, meg is büntettek érte. Hajjajj, drága nyaralás volt a legutóbbi, ha ezt a díjat is hozzá számítjuk. Bizony, drága! Így úgy döntöttünk, hogy többet nem szeretnénk, ha ez megismétlődne.

Megtaláltuk végre valahára azt a jó weboldalt, ahol nagyon olcsón lehet autópálya matricákat venni: autopalyamatrica.hu. Nem is nehéz megjegyezni! Még csak nem is kell feltétlen regisztrálni az oldalon, valamint bankkártyával és utánvéttel is lehet fizetni. És tényleg olcsó, például a D1-es matrica 10 napra csak 3500 forint! És talán 1 évre sokkal jobban megéri, mivel úgy csak kb. 43 ezer forint. A weblap segítségével gyorsan meg tudjuk tekinteni, hogy mely utak fizetősek és melyek ingyenesek.

Én úgy gondolom, hogy sokkal egyszerűbb és gyorsabb innen megvenni az autópálya matricát, mint benzinkutakról. Akár utazás közben, természetesen nem a vezetőnek kell telóznia, hanem az anyósülésen tartózkodó partner simán és könnyedén megveheti maguknak a matricát. És nyilván érdemes az utazás előtt megvenni, ha úgy van. Az oldalon például minden hasznos információ is megtalálható. Például az éves matricák érvényességi ideje: például a 2018-as éves országos és megyei matrica egész pontosan 2019 január 31 éjfélig érvényes. Az idei matricát pedig már 2018 decemberében elő lehetett vásárolni, ami 2019 január 1-től 2020 január 31-ig érvényes, pont, mint az előző.

Arra is könnyen választ kaphatunk, hogy mikor érdemes megyei matricát venni. Ez a kérdés elsősorban a vidékieket érinti. Akik sokat utaznak, esetleg a munkába járáshoz is igénybe veszik az autópályát. A megyei matrica csak választható lehetőség, semmiképp sem kötelező, vagy kizárólagos. Ha előre meg tudjuk becsülni éves utazásaink útvonalát, és hogy milyen megyéket érintünk utazás közben, akkor könnyen ki lehe számítani előre az éves megyei matricák összdíját. Ha ez az összdíj, alacsonyabb, mint a korábbi matricák díja, akkor érdemes ezt venni. És az a jó, hogy 1-1 megyei matricát egy évbe csak egyszer kell megvenni, és természetesen több megyei matrica is vásárolható egy autóra.

Amit mégis a legtöbben vesznek, az a Pest megyei matrica, mivel sokan járnak be vidékről Budapestre dolgozni. Nekik is megéri, hiszen a Pest megyei matrica, hiába népszerűbb, mint a többi, ugyanannyiba kerül, mint a többi megyei matrica. Átlagosan 5 ezer forint.

Na ilyen és még ehhez hasonló fontos információkat ismerek matricák terén. Mi a férjemmel összeadtuk a dolgokat, és végül beruháztunk egy megyei matricára. Az információk segítségével könnyen ki tudtuk számítani, hogy ez nekünk a legjobb! Vegyetek ti is online matricát! Semmiképp se feledjétek el!