Jól jött a szauna, de még jobban a jó fűtésszerelő

Egy hideg téli napon nincs is jobb, mint beülni pár percre egy szaunába. Amióta otthonra is építettünk egy kisebb szaunát, szinte mindennap használjuk. Különösen jól jött, amikor probléma volt a fűtésünkkel a házban.

Már egyre hidegebbé váltak a napok és az éjszakák, ezért egyre többször vált szükségessé, hogy bekapcsoljuk a fűtést. Azonban egyik nap észrevettem, hogy nappaliban a radiátor alatt kicsiny tócsa kezdett kialakulni. Mivel pont fölötte az ablakpárkányon van egy növényem, ezért az első gondolatom az volt, hogy biztos túlöntöztem és kifolyt a víz. Nem is izgattam magam tovább. De később ugyanezt tapasztaltam a hálószobában és a konyhában is. Felhívtam a régi fűtésszerelőmet, hogy mi a teendő ilyenkor. Mondta, hogy pár óra múlva ki tud jönni és megnézi.

10-15 perces vizsgálódás után azt mondta, hogy nincsen nagy gond, egy kicsit meg volt lazulva egy-egy illesztés. Egy hét múlva azonban újból csöpögést tapasztaltam, és mintha a radiátorok sem melegítenének úgy ahogy kellene. Egy kicsit bizalmatlanná váltam a régi fűtésszerelőm kapcsán, ezért úgy döntöttem, hogy keresek egy másik szakembert. Rövid nézelődés után megtaláltam a vizszereles net weboldalát. Felhívtam az oldalon található telefonszámot, és elmondtam, hogy milyen problémát tapasztalok. Így látatlanban azt mondták, hogy valószínűleg fűtésrendszeri probléma lehet valahol.

Hideg éjszakák

Amikor kijött a vizszereles net munkatársa megállapította, hogy valóban fűtésrendszeri hibáról van szó. Több helyen is a vízkő okozott problémát, nem is kicsit. Bosszús voltam, hogy a másik szerelő nem megfelelően látta el a munkáját. Megbeszéltük a vizszereles net szerelőjével, hogy másnap visszajön a szükséges alkatrészekkel és eszközökkel. Megköszöntem a segítségét és elkezdtem azon gondolkodni, hogy este hogyan fűtsek. Szerencsére a szauna pont a hálószobámmal szemben van, ezért valamennyire fel fogom tudni fűteni. A rossz tapasztalat miatt egy kicsit tartottam attól, hogy ez az új szerelő hogyan fog teljesíteni. Azonban még este átnéztem a honlapjukat és igazán meggyőzőnek találtam. Szimpatikus volt, hogy több vízszereléssel kapcsolatos problémánál adtak hasznos tippeket. Illetve az, hogy több mint 30 éves tapasztalattal rendelkeznek, az is magáért beszél.

Másnap visszajött a szerelő és elkezdte a munkát. Elmondta, hogy rendszeres karbantartással általában megelőzhető az ilyen probléma. Még adott pár jó tanácsot, illetve azt mondta, hogy nemcsak fűtéssel, hanem vízszereléssel kapcsolatban is keressem őket bizalommal. Megkérdezte, hogy van-e biztosítóm. Mondtam, hogy igen van és szerencsére az ilyen jellegű problémákra is érvényes. Amikor kiállította a számlát, azt mondta, hogy garantálja, hogy a biztosítóm el fogja fogadni. Megköszöntem a munkáját és a hasznos információkat.

Egy jó vízszerelő aranyat ér

Miután elment a szerelő, felhívtam édesapámat és elmeséltem, hogyan jártam. Azt mondta, hogy valóban jól tettem, hogy másodszorra a vizszereles net szakemberét hívtam. Elmesélte, hogy ő néhány hónappal ezelőtt egy csúnyább dugulásos esetnél vette igénybe a szolgáltatásaikat. Ő is maradéktalanul elégedett volt a munkájukkal. Igazán igényesen dolgoztak profi és modern felszerelésekkel. Megkérdezte, hogy szabályos számlát kaptam-e én is, el fogja-e fogadni a biztosító. Mondtam, hogy igen minden rendben volt a számlával és már jeleztem is a biztosítónak, hogy mi a helyzet.

Örült neki, hogy végül ilyen szerencsésen megoldódott a probléma. Nem is kellett mondani, hogy legközelebb ha ilyen probléma van akkor a vizszereles net szerelőjét hívjam, mert egy jó vízszerelő aranyat ér.