A szaunában is tudok jó tanácsokat adni

Tudom sokan nem szeretik a telet, sőt ki nem állhatják, de én ezzel abszolút nem így vagyok. Én kifejezetten szeretem. Nem mondom, hogy a kedvenc évszakom, de meg lehet találni benne a szépséget, mint oly sok mindenben. Persze én sem szeretem azt a bizonyos téli depresszív hangulatú időt, viszont pont ezért kell megtalálni az olyan programokat és elfoglaltságokat, amik boldoggá teszik az embert ebben az évszakban is.

Például, amit csak télen lehet csinálni, pontosabban leginkább télen, az a síelés. Ez az egyik kedvenc téli elfoglaltságom. Minden télen van legalább egy hét, amikor elmegyünk síelni valamelyik környező országba. Néha több időre is, mint csak egy hét. Imádok siklani a napsütötte hegyoldalakon, ahol közben süt a nap, ha pedig elfáradsz, akkor tudsz egy jót ebédelni vagy meg tudsz inni valamilyen forró italt, ami azonnal felmelegít. Ez engem maximálisan ki tud kapcsolni és teljes mértékben el tudok menekülni a hétköznapok forgatagából, ami szerintem minden ember számára fontos lenne és ezzel egy csomó problémát tudnának megelőzni és orvosolni.

Ha már a felmelegedésnél és a forróságnál tartunk, akkor a másik igazán kedvenc téli időtöltésem a szaunázás. Amikor síelni megyünk, minden egyes nap végén ez az egyik fénypont. Azért napközben kellemesen elfáradunk, kint mégiscsak hideg van jobb esetben, majd amikor visszatérünk a szállásra, akkor egyből irány a forró szauna azért, hogy teljesen el tudjuk lazítani az izmainkat.

Persze nem csak a síelésnél, hanem amúgy is szoktam/szoktunk hódolni a szaunázás élvezetének, amikor Budapesten vagyunk. A szauna arra is nagyon jó, hogy erősíti az immunrendszerünket. Ezt már tudományosan számtalanszor bebizonyították, nézzük csak meg az északi népeket.

Ugyanakkor a szauna lehet egyfajta szocializációs hely is, ahol az emberek akár egy jót tudnak beszélgetni vagy egyszerűen megvitatni a napi vagy heti eseményeket. A múlt héten pont egy ilyen eszmecsere során adtam tanácsot az egyik barátomnak, akinek nem másra volt éppen szüksége, mint egy megbízható székhelyszolgáltatás Budapesten. Pontosan ezért ajánlottam neki a szekhelyszolgaltatas24.hu oldalt, mert nekem már volt velük pozitív tapasztalatom.

Ez a cég immáron több mint 10 éve foglalkozik székhelyszolgáltatással. Az első irodájukat még anno Budapesten nyitották és mind a mai napig ellátják számtalan cég mindenféle ügyét. Azonban a nagy igényre való tekintettel az évek alatt bővítették a szolgáltatások körét, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy nyitottak egy olyan irodát Újlengyelben, amely iparűzési adó mentes. Emellett szintén több éves tapasztalattal rendelkeznek a hatóságkezelés területén is, mivel egy jó pár ügyvédi irodával állnak kapcsolatban, így nagy valószínűség szerint bármilyen ügyvéddel kapcsolatos témában tudnak segíteni.

Számomra az egyik legmeggyőzőbb érv, ami miatt ez a cég mellett tettem le a voksomat az volt, hogy Európa egyik legnagyobb cégminősítő vállalkozása, vagyis a Bisnode az AA kategóriába sorolta. Ez csupán egy pontra van a legjobb, vagyis az AAA minősítéstől, ami szerintem önmagáért beszél. Ez a gyakorlatban azt is jelenti, hogy nem kell attól tartani, hogy mondjuk 1-2 hónapon belül becsődöl a székhelyszolgáltatónk, hiszen ez a minősítés a cég pénzügyi stabilitását is jelenti.

A cég alapvetően kétféle székhelyet tud szolgáltatni, a különbség a két település között van, ugyanis választhatunk, hogy a székhely Budapesten legyen vagy nem Budapesten, hanem Újlengyelben. Budapesten belül egyébként több címből is lehet választani. További különbség a kétféle szolgálat között a 0%-os iparűzési adó, vagyis Budapesten kell iparűzési adót fizetni, míg Újlengyelben ez 0%.

De valójában mit takar a budapest teljeskörű székhelymenedzsment?

Először is magában foglalja azt, hogy kihelyezik a cégtáblát jól látható helyre. Sőt, nem csak, hogy kihelyezik, hanem rendszeresen ellenőrzik is. A tapasztalatok alapján már rengetegszer előfordult, hogy a cégnév szabályszerűen ki lett helyezve, a közterületen is jól látható helyre, viszont valami oknál fogva eltűnt vagy esetleg valaki direkt levette onnan. Pontosan ezért a jogszabályoknak megfelelően helyezik ki a táblát és rendszeresen is ellenőrzik azt. Emellett a jogszabályoknak megfelelően mindenféle levelet átvesznek, ami azért is könnyíti meg az ügyfél dolgát, mert így nem kell külön a postára rohangálnia minden egyes levelet átvenni. Ezzel rengeteg időt és hajszálat lehet spórolni. Ezeket a leveleket beszkennelik és 24 órán belül értesítést küldenek róla az ügyfélnek az idevonatkozó rendeletnek megfelelően. A leveleket továbbítják is az ügyfélnek elektronikus, illetve minden hónap első hetében postai úton is. Ezekért nem számolnak fel külön díjat, mivel a havi szolgáltatási díj már tartalmazza mindezt.

A csomag még tartalmazza a hatóságok korrekt és szakszerű fogadását is, hiszen előfordulhat, hogy például a NAV vagy bármelyik másik hatóság ellenőrzést végez a helyszínen, ezt pedig törvényszerűen és megfelelően kell tudni kezelni. Ebben segít a cég 11 éves gyakorlata. A székhelyen előfordulhat esetlegesen úgynevezett hatósági kényszerintézkedés vagyis végrehajtási cselekmény. Ezt is megfelelően és a törvények betartásával kell tudni kezelni. Ha például valakinek a lakásában van a székhelye, akkor akár az is előfordulhat, hogy személyes magántulajdont foglalnak le, amit csak hosszas pereskedéssel lehet visszaszerezni. Pontosan ennek a kiküszöbölésére érdemes székhelyszolgáltatót fogadni.

Végezetül pedig a cég tárgyalót is tud biztosítani, azonban ezt nem a budapesti, hanem az újlengyeli helyszínen. A tárgyalóért nem kell külön fizetni, mivel ez benne foglaltatik a csomagban. Pontosabban a havi egy alkalom foglaltatik benne, de ha valakinek többször lenne szüksége a tárgyalóra, akkor ez is megoldható.

Budapesten egyébként két darab címen is tudnak székhelyet szolgáltatni. Az egyik Budán, a másik pedig Pesten található. A budai a Bem József utcában, míg a pesti a 6. kerületben, a Szinyei Merse utcában.

És mit takar az újlengyeli székhelyszolgáltatás?

Alapvetően ugyanazt, azonban azzal a különbséggel, hogy Újlengyelben nincsen iparűzési adó, így azt ebben az esetben nem kell megfizetni. Ez már 30 éve így van a településen és az önkormányzatnak nem is szándéka, hogy változtasson ezen. Ezért is döntött úgy rengeteg cég és multinacionális vállalat, hogy az adóoptimalizálás érdekében itt jelentik be a székhelyüket. Ebből a szempontból rendkívül népszerű a település, amely egyébként az M5-ös autópálya révén rendkívül könnyen és gyorsan megközelíthető, ha például valaki szeretné igénybe venni a csomagban említett tárgyaló helyiséget.

Amikor valaki úgy dönt, hogy ezt a székhelyszolgáltatót válassza, akkor a szerződéskötés roppant egyszerűen és gördülékenyen megy. Vagy telefonon vagy pedig az oldalon található űrlap kitöltésével tudjuk felvenni a kapcsolatot velük. Abban az esetben, ha van ügyvédünk, akkor megelőlegezik számunkra a bizalmat, ami azt jelenti, hogy előzetes kontroll vizsgálat után már egy órán belül el tudjuk küldeni a befogadó nyilatkozatot a saját ügyvédünknek. Ha valakinek, nincsen saját ügyvédje, akkor a cég tud biztosítani hozzá teljesen ingyen, amihez elég egyszer személyesen megjelennünk az irodában. Ezután a cégalapításhoz is csupán egyszer kell személyesen megjelenni, ahol a mindenféle papírmunkát is el lehet intézni egy füst alatt, a fizetés pedig készpénzben történik. Ezután az ügyvéd, az ellenjegyzés után beadja a kész iratokat a cégbíróságra. Végezetül a különböző íratok beadás után a cégbíróság bejegyzi az ügyet. Ha cégmódosításról van szó, akkor ez akár 15 nap is lehet, viszont, ha cégalapításról, akkor az csupán néhány napot szokott igénybe venni.

Én tényleg nem csalódtam még bennük, amikor az ügyeket intéztem a céggel minden nagyon gördülékenyen és flottul ment, roppant segítőkészek is voltak. Összességében elmondhatom, hogy az eddigi tapasztalataim alapján az ez egyik legjobb székhelyszolgáltatás Budapesten.