Mannol motorolajjal a szauna veszélyei ellen!

Nincs is kikapcsolóbb annál, amikor az ember nem csinál semmit és ezt egy jó nagy adag gőzben tudja megtenni. A szauna egy igen jó méregtelenítő kúra, ráadásul az izmokat is szépen ellazítja. Rohanó világunkba muszáj már az ilyen, úgy mond ”luxus” kikapcsolódás, mert akár 1-2 kihagyott munkanappal felérhet egy jó dél utána izzadás. Tehát amikor az ember teheti, menjen el kedvesével, barátjával, barátaival és szánjon a semmittevésre egy csepp időt és ezt majd a szervezete is meg fogja hálálni.

Úgy tekinthetünk a gőzben való párlódásra, mint amikor a legjobb Mannol kenőolajat használjuk gépjárművünk feltöltéséhez, véd és karban tart egyszerre. Meg vannak a maga veszélyei, mert bármit túlzásba vihet az ember és a pozitív hatás az ellenére fordul. Egy nagyon jó sztorit hallottam a minap egy szaunás balesetről:

Egy asztaltársaság úgy döntött, hogy a hétvégét a lazításnak szentelik és elmennek egy luxus faházba, a hegyekbe. Egy órás autóút volt, december eleje volt, az utak eléggé havasak és nehezen járhatóak, főleg, a hegyre felfelé. Mannol olajjal töltötte fel az autót a sofőr előző este, így az másnap a nagy fagy ellenére is elsőre beindult. Fontos, hogy az autó jól karban legyen tartva télen, hogy ne érje az embert meglepetést út közben, így gondolkozott a vezető is, de még is felmondta a szolgálatot az autó pár mérföldre a céltól. A gond az volt, hogy nem tankolták meg a kocsit és ezt nem mutatta a benzin jelző sem, mert nem működött. Hiába figyelnek a jármű kondíciójára, ha az emberi butaság után nem tudják használni. Négy emberből hárman kiszálltak és elkezdték tolni az érkezési pont felé. Kicsit emelkedett az út, így fél órával hosszabb lett az út. Nehézkesen megérkeztek a fakunyhóhoz, a tulajdonos már várta őket és a kulcsátadás után el is kezdődött az aktív lazítás. Nyíltak a sörök és egy úti sörrel a kézben fedezték fel a helyet. A házhoz tartozott egy kültéri jakuzzi és szauna, valamint egy kis fabódé, ami tele volt szerszámmal és a bent lévő polcokon pár kenőanyagos flakon is helyet foglalt. Telt-múlt az este, a vitt alkohol fogyott a hangulat emelkedett. Kezdett szétszakadni a csapat és mindenki csinálta, amihez kedve volt. Ketten behuppantak a jakuzziba. Nincs is jobb, mint egy hideg téli napon egy felfűtött pezsgőfürdőből figyelni az eget és filozofálni olyan dolgokról, amit az ember nem szívesen oszt meg mással. A csoport másik fele a szaunával szemezett. Be is fészkelték magukat a gőzbe. A jakuzzis csoport fél óra ázás után új kalandokra vágyott így kiszálltak és felmérték a szerszámos bódé környékét. A viskó mögött kétszáz méterre a fák közt egy traktor állt, tehát a feladat adott volt, be kell indítani a járgányt. A kulcsai benne voltak, bár akár hogy próbálkoztak nem indult. Újra szétnéztek a faházban és találtak a kenőanyagok mellett egy hordó benzint is. Feltöltötték üzemanyaggal és motorolajjal a traktort és már is beindult. Várták, hogy a zajra mikor jönnek elő a többiek, de semmi. Gondolták a házban vannak, és nem hallják a zenétől. A zetoros brigád fel s alá száguldozott, azaz inkább csak robogott a szállás területén, amikor a szauna üvegajtaja elé értek és látták, hogy a barátaik még mindig bent vannak, rák vörösen és eszméletlenül. Azonnal bevitték őket a házban és a maradék gázolajjal feltöltötték a saját kocsijukat. Nem volt más választás el kellett menni a legközelebbi korházig, mert elég ramaty állapotban volt a két páciens. Szerencsére a jármű megint pöccre indult szerencse, hogy Mannol motorolajjal van feltöltve. A legközelebbi város 20 perces útra volt. A korházba hamar ellátták őket és infúzióra kötötték. A kiszáradás már nem fenyegette őket. A hétvége a korházban zajlott le, mert benn tartották őket, a laza hétvége majdnem egy szörnyűséggé változott, de szerencsére mindenki rendben lett.

Fontos, ha hasonló szituációba kerülünk, részegen ne tartózkodjunk szaunába, mert borzasztó veszélyes, de ha még is így döntünk, legyen kéznél egy jó sofőr, aki Mannol motorolajat használ!