Szaunázás közben is lehet iskolai előkészítő feladatok oldását végezni

Nem sok van hátra már az iskolaalkalmasságiig, így minden erőnkkel azon vagyunk, hogy jól szerepeljen majd a kisfiam, Ádám a felmérésen. Néhány szülő különböző felkészítő tanfolyamokra vitte a gyermekét még az óvoda után, én azonban nem gondoltam, hogy jó ötlet lenne leterhelt gyerkőcöm agyát tovább terhelni. Így új alternatíva után kellett néznem. Egy ilyen keresés alkalmával leltem rá Szabó Szilvia mesterlogopédus oldalára, a szilvia-logopedia.hu oldalra, ahol iskolai előkészítő feladatok tömkelege fogadott engem nagy örömömre. Meg vagyunk mentve!

Első és legfontosabb szempont az volt számomra a felkészítés kapcsán, hogy akkor tudjuk végezni őket, amikor a leginkább fogékonyabb rá a kisfiam. Ez nála általában a délelőttöket jelenti, így a mindenféle foglalkozás kizárva. Egy hétvégi magántanárt sem szerettem volna, mert nem tudott senki sem ajánlani, vakon pedig nem tudok megbízni az ilyen dolgokban. Mi van, ha majd elveszi a kedvét a tanulástól és nem is szeretne majd iskolába menni? Ezeket a rémgondolatokat inkább el is hessegettem és úgy voltam vele, hogy a neten fogom megtalálni majd a megoldást.

Laikus szülőként nem rendelkezek akkora tudással, hogy én találjak ki neki feladatokat, sőt még az is lehet, hogy rontani fogok a helyzeten. Egy profi megoldás kellett egy feladatgyűjtemény, könyv vagy legalább egy útmutató formájában. Szerencsére rátaláltam a mesterlogopédus oldalára, ami igazi fellélegzést hozott nekem a kétségbeesett keresések közepette. Szerencsére itt nem csupán gyakorló feladatok, hanem iskolai előkészítő feladatok is várnak mindenkit, így ez az oldal végigkísérhet minket majd a tanévkezdésig.

Mi legyen, ha a gyermekem nem akarja oldani az iskolai előkészítő feladatokat?

Szerintem ezzel egyáltalán nem lesz probléma, mivel a feladatgyűjteményekben nagyon színes, játékos feladatok találhatók. Ezekkel a könyvekkel élmény és játék lesz a tanulás, egy pillanatig nem fogja úgy érezni majd, hogy bármi rá van kényszerítve. És ez a legfontosabb része az egésznek, hogy megszerettessük velük a tanulás és az új ismeretek elsajátításának élményét. Azzal is érvelhetünk, hogy csak akkor fogunk tanulni majd, ha ő is szeretne. Nincs semmi sem rákényszerítve és a könyv is nála lehet. Amikor úgy érzi, hogy tanulni szeretne, akkor hozza ide hozzánk és oldogatunk párat. Nem vagyunk sem időhöz, sem mennyiséghez kötve. Akkor és annyit fogunk oldani, amennyit ő szeretne és ameddig bírja szusszal. Amikor csökken a lelkesedés, akkor természetesen abbahagyjuk majd, semmi kényszer. Szerintem ez épp elég imponáló lesz majd a gyerekek számára.

Annál is inkább, hiszen lesz egy saját könyve, valami, ami teljesen az övé és a tanulását is a saját kezébe tudja venni. Épp úgy, mint a nagyok. Ez is elég nagy motiváció lesz majd a számukra arról nem is beszélve, hogy maga a könyv is számos sikerélményt adományoz a gyerekeknek. Példának okáért: a feladatok nehezedő sorrendben vannak. Ez nekünk, szülőknek is jó hír, hiszen így nem kell semmilyen szabályt követni, elég lesz előre haladnunk és gyönyörködnünk abban, hogy milyen ügyesen oldogatja gyermekünk a feladatokat. Kis elméjének ragyogása minden pénzt megér majd, pedig a könyv nem is volt drága, sőt.

Mi a véleményünk Szabó Szilviáról és a feladatgyűjteményéről?

Mi teljes mértékben el vagyunk ragadtatva. Szabó Szilvia egy óriási szakértelemmel rendelkező mesterlogopédus, aki nagyon szuper könyveket állít össze. Pontosan ismeri a tanulási folyamatokat és hatalmas tudását feladatgyűjtemények formájában osztja meg velünk. Ádám látványos javulása sok készség terén már önmagában is beszédes, de az óvónénik is dicsérik. A legjobb visszajelzés mindig egy külső szemlélőé, mert lehet, hogy én elfogult vagyok gyermekem fejlődése terén. Azonban ténylegesen sokat tanult és fejlődött, ami örömmel tölt el.

Én is részt vettem a tanulási folyamatokban, így a siker íze még inkább édes. A tanulást és a könyvet is megszerette, ő is észrevette, hogy már milyen nehéz feladatokat tud gond nélkül megoldani. Ezt mind a szilvia-logopedia.hu oldal iskolai előkészítő feladatainak köszönhetjük. Nem tudunk elég hálásak lenni azért, hogy ilyen kiváló könyveket kaptunk tőle és így megszerettette a tanulást gyerkőcömmel. Mindenkinek bátran ajánlom ezt az oldalt és ezeket a könyveket, hiszen nem csak a nehézséggel küszködőknek ajánlják amúgy sem! A készségek ápolása ugyanolyan fontos, ha nem fontosabb, mint azok elsajátítása.