A szaunázás kultúrája, és az akciós bukósisak

cottage-409385_640Az egyik téli elfoglaltságok egyike a szaunázás. Sokan ha tehetik, a hideg időben ennek a segítségével melegednek át. Persze a méregtelenítő hatása sem utolsóként említendő. Te szoktál járni?

Nagyon ritkán van lehetőségem úgy elszabadulni, hogy ne legyen gondom mondjuk 2 órára semmivel. Hiszen ha az ember beül egy szaunába, akkor nem azt fogja nézegetni, hogy hány óra van, és most éppen vacsora idő van, vagy otthon mi lehet a gyerekekkel…

Sok szülőnek köztük nekem is igen csak nehéz megoldani ezt a programot. Hogy iért? Ennek több oka is van. AZ egyik fő momentum, hogy a párom nem kötött munkaidőben, műszakban dolgozik, így az majdhogynem teljességgel kizárt, hogy ő itthon legyen mondjuk este 6 óra körül. Nem is emlékszem, hogy mikor volt ilyen?. Na ugye azt se hagyjuk figyelmen kívül, hogy a szaunába sem mehetek akkor amikor a kedvem tartja, hiszen kötve van időben, akkor mehetek, amikor nyitva van.

Most hogy így ebbe belegondoltam, mennyivel jobb lenne, ha a házban lenne egy szauna. Csak félrevonulnék kicsit relaxálni, pihenni, méregteleníteni. Nem kell hogy minden nap, hiszen nem is lenne jó, egészséges, de mondjuk heti egy alkalom, azt hiszem már csodákra lenne képes. Na erről az álmodozásról most le is tehetek gyorsan, hiszen helyem sem lenne rá, és anyagi keretem sem. Miután ezt a lehetőséget latba vetettem marad az, hogy elmenjek itthonról. Igen ám, de mikor? A gyerekeket kire hagyjam? Az állandó probléma. Neked van kire hagyni a gyerekeket?

Nem mondom, hogy nincsenek barátaink, de sok helyen szintén nagy gondot okoz ez a kérdés. A nagyobbakat már otthon lehet hagyni, hiszen csak nem csinálnak semmi hülyeséget, viszont a kicsikkel nem lehet ugyan ezt megtenni. Az egyik barátnőmnél, akivel mennék, ott már nagy a lány, 16 éves, nincs szüksége különösebb pesztrálásra, így neki nincs ilyen gondja. Miután én őt szoktam megkérni, ha végképp nem tudom megoldani a kérdést, hogy vigyázzon a fiúkra, így ezt most kizárhattuk. Na de akkor hova is tegyem őket?

Ha már eljutunk a szaunáig, akkor tuti hogy 2 órán keresztül maradunk. Legalább annyi kell is, hogy jól érezze magam, és akkor már legyen is értelme eljönni otthonról. Szauna meztelenül, vagy fürdőruhában. Ez örökös kérdés, és az is marad. Nem tudom, ki hogy van vele, én nem szeretem mutogatni magamat, így én a fürdőruhát választom. A legtutibb az, amikor csak mi vagyunk, persze ilyen tíz alkalomból egyszer fordul csak elő sajnos. Ha nem csak mi vagyunk, akkor hallgatjuk azt, hogy a másik miről is beszél, és mi az aktuális téma?. Legutóbb az akciós bukósisak volt. Amíg közösen szaunáztunk, megtudtam, mit hol lehet olcsón venni. Gondolom valami motoros nők lehettek, vagy motoros feleségek…