Biztonságos kikapcsolódás

Minden évben alig várom, hogy beköszöntsön a hidegebb időszak, mert ez egyet jelent a szauna szezonnal. A legtöbben azért kedvelik ezt az eredetileg finn kikapcsolódást, mert nem csak a testet melegíti fel, de lelkileg is feltölt. Arról nem is beszélve, hogy milyen az egészségre is jótékony hatásai vannak. Nem csak a vérkeringést frissíti fel, de annak köszönhetően, hogy beindul a verejték termelésünk, méregtelenítő hatása is igen jól ismert.

Régen mindig a szüleimmel jártunk szaunázni, először talán óvodás koromban voltam szaunában. Emlékszem, hogy az tetszett a legjobban, hogy miután kijöttünk a forró szobából én nem a hideg vizes merülő medencébe mentem bele, hanem a szauna melletti teraszajtón kiszaladtam a hóba. Gyerekként is igazán izgalmas, hogy felforrósodott testtel nem érezzük, valójában milyen hideg is a hó és így pár percig állhatunk a hidegben anélkül, hogy a testünk tudna róla valójában, milyen hűvös is van körülöttünk.

Természetesen vigyáznunk kell a hirtelen hőmérséklet-változással. Sokaknak, akiknek szívbetegségük van nem is ajánlott a szauna használata.

Mostanában a barátaimmal szoktam szaunába járni. Egy a városhoz közeli kastély szálló wellness részlegét kedveljük a legjobban. Nem csak azért, mert a felszereltsége megfelel az igényeinknek, de azért is, mert ha ellátogatunk oda az mindig kellemes kiruccanás a városi környezetből. Egészen olyan, mintha kirándulni mennénk, és mégsem kell messzire utaznunk.

Mivel a legegyszerűbben autóval lehet eljutni oda és a hegyi utak lankásak, a téli időszakban csúszóssá válhatnak, le kell ellenőriznünk az autót minden indulás előtt, nem szeretünk semmit sem a véletlenre bízni. A legutóbbi kalandunk előtt jutott eszembe, hogy még nem cseréltem a le a nyári gumikat az autón.

Egy barátomat hívtam fel, hogy segítsen, mert nem ismertem egy helyet sem, ahonnan egyszerűen és gyorsan tudtam volna téli gumit beszerezni. Ráadásul szerettem volna olyan helyről vásárolni, ahol az új gumiabroncsokat ki is szállítják egy napon belül.

Végül így ismertem meg a gumidiszkont.hu oldalát, ahol magam is meglepődtem, hogy milyen kedvező volt az összes téli gumi ár.

téli gumi ár

Mivel a cég csak olyan gumiabroncsokat forgalmaz, melyeket egyenesen a gyártóktól szereznek be, biztosak lehetünk benne, hogy nem használt kerekeket fogunk kapni. Ami pedig még fontosabb, hogy átlagosan két év garanciát is biztosítanak a gyártók.

A kerekek elévülési ideje általában tíz év, de én szerettem volna biztos lenni benne, hogyha valamilyen okból megsérülnek a kerekek, van lehetőség plusz beruházás nélkül is a cseréjükre, javításukra. A korábbi gumi csere alkalmával emlékszem, hogy elég nehéz volt olyan gumiabroncsokat találni, amilyenek az én kocsimra passzolnak. Egy igazán ritka típusról van szó, emiatt is féltem, hogy megint legalább egy hetet fog igénybe venni, hogy lecseréljem a nyári gumikat.

Szerencsém volt, mivel a gumidiszkont.hu oldala hatalmas raktárkészlettel rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a honlapon található keresőjükben egyszerűen megtalálhatjuk a keresett gumiabroncsot, hogy van e készleten. Nem kell attól se tartanunk, hogy elavultak lennének a honlapon látható információk, hiszen azokat a rendszer modern technológiájának köszönhetően automatikusan frissíti, szinte folyamatosan.

Miután kiválasztottam a megfelelő típust és megrendeltem, amit szerencsére volt lehetőségem még a honlapon bankkártyával kifizetni is, már csak arra voltam kíváncsi, hogy mikorra várható a kiszállítás.

A legjobb a honlapon, hogy összegyűjtötték az olyan gyakori kérdéseket, melyek sok vásárlót foglalkoztatnak. Amellett, hogy könnyen kezelhető és átlátható a felület, nem kell azzal bajlódnunk, hogy külön e-mailt írjunk, ha kérdésünk van, vagy telefon kelljen érdeklődnünk, hiszen a GYIK fül alatt minden általános kérdésünkre megtalálhatjuk a választ.

Innen tudtam meg, hogy már akár másnap is kiszállíthatják az új téli gumikat. Örültem neki, hogy nem akarják elsumákolni azt sem, hogy mivel főszezon van és sok a megrendelésük lehetséges, hogy csak egy nap késedelemmel tudnak kiszállítani. Valójában ez még így is sokkal gyorsabb, mint amit más cégeknél tapasztaltam.

Szerencsém volt és másnap kora délután megérkeztek az új autógumik. Így nem kellett elhalasztanunk a szokásos szaunázásunkat sem és biztonságosan vághattunk neki a túrának a gyönyörű téli tájban.