Természetes tisztítószerekkel takaríthatjuk szaunát is

A szaunákat ugyanúgy tisztítani kell, mint minden mást. A fürdőnket, a nappalinkat, a hálónkat, a konyhát is kitakarítjuk, miért pont a szauna lenne a kivétel?

A szauna elég speciális helyszín, nagyon magas a hőmérséklet – épp ezért szeretjük. Ezért nem szeretem olyan anyagokkal tisztítani amik kipárolgása esetleg veszélyes lehet az egészségre nézve. Hiszen lehetek bármennyire is alapos, ha takarításkor valahol marad egy kis vegyszer, nem törlöm le rendesen, azt a melegben akár be is szippanthatjuk, ezzel károsítva a szervezetünket.

Ezért döntöttem úgy egy ideje, hogy csak természetes anyagokból készült tisztítószereket fogok használni, amikor a szaunáról van szó.

Találtam is egy oldalt, ahol mindent meg tudok venni ahhoz, hogy házilag készült tisztítószerekkel varázsoljam tisztává a szaunát.

A humanityaruhaz.hu oldalról szoktam rendelni. Innen vettem egy könyvet, amiben a házi tisztítószerekről van szó.

Ebben vannak receptek univerzális tisztítóhoz, ablaktisztítókhoz, mosogató és mosószerekhez, folteltávolítókhoz.

Nagyon sok recept van ebben a könyvben, ami alapján el tudtam indulni a házi tisztítószer készítés útján. Megtanultam az alapokat, és most már van, hogy saját szereket készítek az alapanyagok tulajdonságai alapján.

A humanityaruhaz.hu oldalon nagyon szuper alapanyagokat lehet venni, itt mindent meg lehet találni, ami csak a természetes tisztítószerekhez szüksées lehet.

A múltkor vettem például citromsavat itt: Citromsav étkezési 500 gramm | Humanity.

A citromsav kitűnő folteltávolító, fertőtlenítőnek sem utolsó és a vízkővel is le tud számolni. Egyébként van étkezési verziója is, szörpökbe is szokták tenni, savanyításra is használják.

A humanityaruhaz.hu oldalon mindig van valami, ami megtetszik. Rengeteg az összetevő, sokat nézelődök itt, mindig azon gondolkozom, milyen tisztítószereket lehetne csinálni. Ezek az otthoni kotyvasztásaim egyébként gyakran sokkal hatékonyabbak, mint a drága bolti tisztítószerek.

Főleg a szaunában használom ezeket az otthon elkészített tisztítószereket, hiszen itt kell vigyázni a párolgás és a meleg miatt arra, hogy ne használjunk kémiai anyagokat.

Sokat rendelek innen, mert szállítási költséggel együtt is olcsón meg szoktam úszni a vásárlást, ráadásul itt mindent egy helyen meg tudok venni. Vannak ugyanis dolgok, amiket nem tudok megvásárolni a sarkiboltban, mindenképpen rendelnem kellene.

Ha pedig rendelek, akkor rendeljek mindent egy helyről, nem igaz? Ezt az oldalt pedig már úgyis ismerem, itt nem érnek kellemetlen meglepetések.

Szóval megvettem az újabb adag citromsavat, amivel tisztítószert készíthetek, hogy megint csillogjon a szauna.