Ausztriai munkák, közben pihenés

Sokszor hallom másoktól, akik külföldön dolgoznak, hogy hiába vannak egy nagyobb hotelben, nem használhatják a hotel adottságait. Nem is értem, hogy miért? Hiszen ha ott dolgozom, ott élek, miért ne? Te tapasztaltál már ilyet akkor, amikor esetleg külföldön dolgoztál?

Minden hotel más

Nem csak a hotelek, hanem az emberek, a tulajdonosok is mások. Van ahol kedvesek, segítőkészek, és persze van olyan hely is, ahol szigorúan a szabályoknak megfelelően kell hogy menjen minden, nem lehet eltérni tőle. Megértem, hogy szükség van a szabályokra, hiszen ott ahol mondjuk a személyzet elég sok főből áll, valahogyan irányítani kell őket, ha kell kordában tartani.

A nagyobb hotelekben, ahol már mondjuk van minden féle sportolási, esetleg wellness részleg, ez ott lehet inkább fontosabb. Van olyan hotel, ahol megengedett, hogy szabadidőben a munkatársak használjak ezeket az adottságokat, de olyan is ahol nem engedik. Hogy miért? Nem tudom, igazából soha nem kaptam rá választ, igaz én nem dolgoztam még ilyen nagy helyen.ski-poles-999255_640

Vendég szemmel minden más

Volt lehetőségem Ausztriában pihenni, síelni. Ha az ember dolgozott már ilyen helyen, mindent más szemmel néz, talán kicsit kritikusabban is. Jobban bele lát az ottani életbe, hiszen tudja, hogy mi hogyan zajlik.

Érdekes különben, nem tudom, hogy megfigyelted e már esetleg, hogy ki minek tanult, azt a szakmát nézi sokkal kritikusabban. Tegyük fel, egy pincér elemegy egy étterembe vacsorázni, már amikor belép, az összképet nézi, a terítőket, a megterített asztalokat, poharak elég csillogóak e, a pincér mit hogyan csinál… nehéz elvonatkoztatni attól, hogy mi mit is csinálnánk másképpen esetleg?.

Mindent egybevetve, nem olyan rosszak az ausztriai munkák. Sőt, azt gondolom, hogy az itthoni viszonyokhoz képest messze sokkal jobb. Persze szabályok mindenhol vannak, amit be kell tartani, et vagy elfogadjuk, vagy nem.