Egy jó kabin bőrönd jól jön az utazáshoz

Sokat szoktam járni fürdőkbe, főként az ízületeim miatt. Az orvos ajánlotta, mert benne vagyok a korban mondhatni. Mindig hallagatok az orvosra, mert szeretnék még sokat foglalkozni az unokáimmal. Még csak most léptem be a nyugdíjkorba, és hát, ciki vagy nem még szeretnék sok mindent kipróbálni. A gyerekeim megtanítottak, hogy hogyan kell használni az internetet, a számítógépet, és még egy tabletet is kaptam ajándékba tőlük. Így bárhol vagyok, tudok velük beszélgetni. Na de hol is tartottam? Ja, igen, szóval hogy szeretek fürdőkbe járni. És nagyon szeretek szaunázni is. Van egy barátom, akinek szintén felírt kezelést az orvos, és nagyon szeretünk együtt szaunázni. Előtte nem ismertem, csak mostanában hogy háromszor is találkoztunk a szaunában, bemutatkoztunk egymásnak. Endrének hívják, és kiderült, hogy korombeli, és neki is most született meg a második unokája. Nagyon jól elbeszélgettünk. Aztán kérdezte, hogy mi a tervem, mivel fogom eltölteni a szabadidőmet.

 • Az a tervem, hogy segítek, vigyázok az unokákra, aztán pedig tavasszal elutazom.
 • Elutazol? Hova?
 • Olaszországba. Rég voltam a tengernél. Gondoltam megnézem. Nem tartasz velem?
 • Komolyan meghívsz?
 • Komolyan. Mással úgyse tudnék, a gyerekeim dolgoznak. Barátaim nincsenek nagyon.
 • Jól hangzik. Az orvos is mondta, hogy a tengernél jó a levegő. Talán jót tenne az allergiámnak.

Mellesleg allergiás volt az öreg.

 • De egy ilyen nagy utazás sok minden előkészülettel jár, azt ugye tudod?
 • Tudom.
 • Bőröndöd van-e?
 • Nincs. És azt se tudom, honnan vehetnék. – vallottam be. – Nem akarok én unalmas plázákba órákig keresgélni.
 • Nem is kell! Én ismerek egy weboldalt az interneten, ahonnan nagyon szép és kiváló minőségű kabin bőröndöket lehet rendelni, és nagyon olcsóak is! A mi pénztárcánkra van szabva! Hidd el, amit ott veszel, nem megy tönkre egyhamar. Egy jó bőrönd minden utadon elkísér!
 • Rendben! Megmutatod nekem, cimborám?
 • Meg.

A fürdő után átjött hozzám, és megmutatta, hogy ő honnan rendelte a saját bőröndjét! Szebbnél szebb bőröndök voltak készleten, lehetett válogatni, és nagyon tetszett nekem mindegyik. Kiválasztottam egyet, és láttam, hogy ingyenes a szállítás! És kevesebb, mint három nap alatt kihozzák. Ez nagyon hihetetlen számomra, hogy eddig fejlődik a technika! Nem is hittem Endrének. Mondta, hogy ő is tőlük rendelt, és bizony neki már másnap megérkezett a bőrönd. És még sokkal jobban is nézett ki, mint a képeken! Mindent elolvastunk, és kiderült, hogy pénz visszafizetési garancia is van a kiválasztott bőröndömre.

 • Na, egye fene! Rendeljük meg! – mondtam Endrének.

Meg is rendeltük, és nem csalódtam. Bizony, két nap alatt kihozták. Endrének igaza volt, gyorsan mennek ezek a dolgok. A futár nagyon kedves volt, és mindent elmagyarázott. Elmondta, hogy ha nem jó, vissza lehet küldeni, valamint a postacsere programról is mesélt. Mikor kibontottam a csomagot, meglepve tapasztaltam, hogy milyen könnyű és modern az új bőröndöm. Nagyon tetszett, megéri az árát! Visszaírtam egy köszönő levelet a szolgáltatónak, amelyben tájékoztattam, hogy minden rendben megérkezett és nagyon szép a bőrönd. Ők hálásak voltak, és rögtön válaszoltak. Azt mondták, máskor is szívesen állnak rendelkezésemre. Jó tudni, hogy manapság vannak még kedves emberek, és van még aki becsületes és jó munkát ad ki a kezéből! A becsületesség nagyon fontos dolog nálam! Elmondtam Endrének, hogy bevált a bőrönd, leteszteltem, és készen állok az utazásra.

Endre nagyon örült, kicsit aggódott, hogy a neje nem engedi el, de szerencsére sikerült megpuhítani az asszonyt. Így hát nekiláttunk a nagyvilágnak, és elutaztunk. Nagyon jól éreztem magam, és Olaszországba is megdicsérték az új bőröndömet. Nagyon büszke vagyok! A legjobban az új bőrönd mellett annak örültem, hogy végre találtam egy igaz barátot, Endrét! Remélem sokat fogunk még együtt utazni és sok kalandba lesz még részünk együtt! Kár, hogy csak most ismertem meg…